• تاریخ انتشار : 1400/07/25 - 17:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 526
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته مدیریت موکورمایکوزیس معاونت درمان با محوریت بررسی اقدامات انجام شده و چالش های موجود

دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه در جلسه کمیته مدیریت موکورمایکوزیس بر ظرفیت سنجی در بیمارستان ها در این حوزه تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، کمیته  مدیریت موکورمایکوزیس با حضور دکتر سعید ناطقی معاون درمان، دکتر اکبر فتوحی معاون تحقیقات و فناوری، دکتر ابوالفضل ذاکریان معاون توسعه و برنامه ریزی منابع، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان، دکتر محمدرضا جعفری مدیر نظارت و اعتبار بخشی، سیمین رنجبران مدیر امور پرستاری و سایر اعضا چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ در سالن حکیم برگزار شد.

دکتر ناطقی ظرفیت سنجی را مناسب دانست و گفت:  باید فرمول ایجاد کرده و ظرفیت بیمارستان ها را مشخص کنیم. شاخص‌ها و فاکتور هایی را که برای سنجش میزان توانمندی بیمارستان‌ها در ارائه خدمات به بیماران موکورمایکوزیس است را در نظر بگیریم تا بتواند تصمیم گیری مناسبی داشته باشیم.  شرایط بیمارستانها و  کمبودها به صورت همه جانبه لحاظ شود. دانشگاه پزشکی تهران دانشگاه بزرگی است و باید متناسب با این عظمت ارائه خدمت کند.

دکتر جعفری گفت: در پیک های متعدد کرونا  مخصوصاً در موج پنجم  با شیوع بیماری موکورمایکوزیس پس از کووید مواجه بودیم که مشکلات متعددی را برای کادر درمانی و بیمارستان‌ها ایجاد کرد . درصد زیادی از بیمارستان‌ها مخصوصاً بیمارستان های سانترال کووید همچون مجتمع بیمارستانی امام خمینی، امیر اعلم و فارابی در این دوران به بستری و درمان بیماران پرداختند. از مشکلات موجود برای مدیریت این بیماری ارجاع بدون هماهنگی به بیمارستان‌ها بود . در بیمارستان امام سه بخش اختصاصی برای موکورمایکوزیس فراهم شد .

وی افزود: گروههای مختلف درگیر این بیماری هستند،  دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدامات منحصر به فردی انجام داد. همکاران بیمارستان امام خمینی پیشقدم بوده و پروتکل‌های درمانی با هماهنگی سایر دانشگاه ها تدوین کردند که در وزارت بهداشت تایید و برای کل کشور ابلاغ شد.

مدیر نظارت و اعتباربخشی اظهار داشت:  تدوین پروتکل، تامین دارو ، توزیع و مدیریت دارو و تعیین نقشه برای بیمارستان‌های معین در کشور  از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی تهران است. این جلسه با هدف بررسی کارکرد دانشگاه ، اقدامات صورت گرفته در زمینه موکورمایکوزیس، تدوین  شیوه نامه ارجاع بین بیمارستانی و بررسی چالش هایی که بیمارستان‌های مختلف آنها درگیر بودند برگزار شده است.

دکتر جعفری گفت: در زمینه توزیع دارو محدودیت‌های موجود داشت که دانشگاه علوم پزشکی تهران با مذاکره با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به رفع مشکل پرداخت . همچنین سامانه‌های را به منظور ایجاد دقت بیشتر در تهیه و توزیع دارو راه اندازی کرد .  مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) پنل های آموزشی مختلف با همکاری معاونت درمان در زمینه برگزار شد که مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و پنل های بعدی به صورت کشوری برگزار شد.

دکتر گنجعلی خان گفت:  در ابتدا اکثر بیماران مبتلا به موکورمایکوزیس از شهرهای مختلف کشور به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران ارجاع می‌شد. تعداد بسیار زیاد  بیمار به بیمارستان ها فشار زیادی را وارد شد. ویژگی های این بیماری همچون مدت زمان بستری طولانی، جراحی های متعدد و مسائل مربوط به داروها و پیچیدگی‌های زیاد کار را سخت تر می کند. همکاران بیمارستان های  امام خمینی، امیر اعلم و  شریعتی همت زیادی کردند و توانستند این بیماران را مدیریت کنند.

وی افزود: باید بدانیم کدوم یک از بیمارستان ها امکانات لازم شامل متخصصین چشم پزشکی و گوش و حلق و بینی و تجهیزات را دارند تا به عنوان سانتر موکورمایکوزیس شناخته شوند.  بیمارستان‌های جنرال باید در این زمینه فعال تر باشند . در حال حاضر بیمارستان های  امام خمینی و امیر اعلم شرایط خوبی دارند. بیمارستان های  شریعتی و سینا تاجایی که می‌تواند در این زمینه ما را کمک کنند.  اما در حال حاضر مشکل است ارجاعات خارج بیمارستان های دانشگاه است.


اقدامات انجام شده در بیمارستان امیراعلم

دکتر حامد عبداللهی رییس بیمارستان امیراعلم به گزارش اقدامات انجام شده در این بیمارستان پرداخت و گفت: در تیر ماه تعداد زیادی از بیماران در بیمارستان امیر اعلم بستری بودند . در حال حاضر ۲۵ بیمار بستری داریم . کمبود تخت امکانات، نیروی متخصص عفونی ، برخی تجهیزات پزشکی از چالش های  موجود در بیمارستان امیر اعلم است.

اقدامات انجام شده در بیمارستان فارابی

دکتر فرزاد پاکدل متخصص چشم پزشکی به توضیح اقدامات انجام شده در بیمارستان فارابی پرداخت و گفت : در اتاق عمل‌ها فارابی با چالش های  متعددی مواجه بودیم که تصمیم گرفتیم کار به صورت متمرکز در مجتمع بیمارستانی امام خمینی انجام دهیم . با حمایت رئیس و معاونت درمان بیمارستان به سرعت این اتفاق افتاد و توانست موضوع را مرتفع کنیم. لازم است ابتدا ظرفیت سازی و ظرفیت سنجی انجام شود و بیمارستان هایی که شرایط مدیریت و درمان این بیماران را دارند ظرفیت را افزایش دهند. همه پروتکل های تدوین شده در این زمینه به روزرسانی شده است .

 دکتر رجبی متخصص چشم پزشکی گفت:  ۸۰ درصد بیماران درگیر موکورمایکوزیس اربیتال در کل کشور در بیمارستان فارابی مشاوره داده می‌شوند . بیش از  ۴۰۰ بیمار در سراسر کشور را مشاوره داده‌،  معاینه کرده و برنامه درمانی دادیم. لازم است پروتکل  برخورد با بیماران موکورمایکوزیس را تدوین کنیم.  با توجه به مطالعات و تجربیاتی که بیمارستان فارابی وجود دارد،ما علاوه بر شهر هایی که معین هستیم  ناچار هستیم به سایر شهرها نیز مشاوره تخصصی دهیم.

ایجاد سیستم فعال به منظور ارائه بازخورد پروتکل ها 

دکتر حسین نژاد متخصص طب اورژانس گفت:  واکنش بسیار مناسبی در بیمارستان امام خمینی  برای جلوگیری از فجایعی که ممکن بود به وقوع بپیوندد، انجام شد. اما این زنجیر بسته نشده است باید با سیستم منظم به صورت فعال به دنبال رفع مشکل باشیم هنگامی که پروتکل ها اعلام  و ابلاغ می‌شوند ، باید جایی برای ارائه مواردی که در محیط دیده می‌شود وجود داشته باشند، نابسامانی و اشتباهات باید از طریق مسیری بازخورد داده بشوند.

دکتر آذین طبری متخصص گوش و حلق و بینی به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در گروه گوش و حلق و بینی بیمارستان امام خمینی پرداخت.

دکتر خداویسی دکتری تخصصی قارچ شناسی توضیحاتی در خصوص اهمیت تشخیص در کووید و ایجاد آزمایشگاه مرجع قارچ شناسی توضیحاتی را ارائه کرد.

در این جلسه مرجانه تقوی رئیس اداره نظارت و درمان بستری اقدامات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه مدیریت موکورمایکوزیس ، آمار تعداد بیماران روزانه بستری و اقدامات انجام شده به تفکیک بیمارستان‌های امام خمینی، امیر اعلم و  فارابی را بیان کرد.

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS,اخبار ,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 198201
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *